دستورالعمل تأسیس و فعاليت شاخههاي دانشجويي انجمن مهندسي پزشكي ايران
شاخه دانشجويي انجمن مهندسي پزشكي ايران يك تشكل علمي مركب از اعضاي دانشجويي انجمن وابسته به يك دانشگاه يا موسسه آموزش عالي مورد تأييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است كه به منظور ايجاد هماهنگي در جهت پيشبرد اهداف انجمن در چارچوب آييننامههاي مصوب آن و پس از تأييد هيئت مديره انجمن (به پيشنهاد مسئول شاخه دانشجويي انجمن) تأسیس ميشود.
1) اعضاي شاخه دانشجويي
1-1 اعضاي تشكيل دهنده شاخه دانشجويي ميبايست عضو دانشجويي انجمن و در حال تحصيل در رشته مهندسي پزشكي و يا يكي از رشته هاي مرتبط با مهندسي پزشكي باشند.
1-2 حداقل تعداد اعضاي هر شاخه دانشجويي 11 نفر (ترجيحاً بالاتر) است.
2) فعاليتهاي شاخه دانشجويي
2-1. شاخه دانشجويي انجمن ميتواند به منظور پيشبرد اهداف انجمن و مطابق آييننامههاي مصوب آن در يكي از زمينههاي زير و يا هر زمينه مرتبط ديگر با اهداف انجمن، فعاليت كند:
الف- تشويق و ترغيب دانشجويان به عضويت در انجمن مهندسي پزشكي ايران، مسئول شاخه دانشجويي طبق يك برنامه مشخص و مدون (كه براي يك سال از پيش تعيين و اعلام شده) به جذب عضو، معرفي فعاليتها و محصولات انجمن مهندسي پزشكي بپردازد.
ب- اطلاع رساني نسبت به ارائه خدمات و تسهيلات به اعضاي انجمن در محدوده آن دانشگاه يا مركز آموزش عالي، ساليانه پوسترهايي توسط شاخه دانشجويي منتشر شود كه در آنها انجمن مهندسي پزشكي ايران، وظايف آن و انواع عضويت معرفي شود و گزارشهايي از فعاليتهاي شاخه دانشجويي انجمن ارائه شود.
ج- تشويق و ترغيب اعضای انجمن بمنظور اعتلا و رشد فعاليتهاي آموزشي، پژوهشي، صنعتي و غيره در زمينه مهندسي پزشكي،
د- برگزاري گردهماييها و سمينارهاي علمي دانشجويي در زمينه مهندسي پزشكي، برگزاري نشستهاي علمي بصورت سراسري و درون دانشگاهي: ارائه جلسات علمي كه مطالب مرتبط با تكنولوژي روز توسط اساتيد برجسته ارائه شود. در اين نشستها دانشجويان با مطالب بروز آشنا خواهند شد و همچنين با اساتيد فعال در مهندسي پزشكي و زمينهكاري آنها آشنا ميشوند. همچنين انتخاب سمينارهاي درسي برگزيده (دوره كارشناسي ارشد و دكترا) از دانشگاههاي فعال در مهندسي پزشكي و برگزاري نشستهاي علمي توسط دانشجويان آن مقاطع به انجام برسد.
برگزاري نشستهاي علمي درون دانشگاهي: نشستهايي توسط شاخههاي دانشجويي برگزار بشود و مطالبي از جمله آشنايي با نرمافزارهاي مرتبط با رشته مهندسي پزشكي، مرور فعاليتهاي تحقيقاتي انجام شده و ... ارائه شود.
ه- برگزاري مسابقات و رقابتهاي علمي دانشجويي در زمينه مهندسي پزشكي، برگزاري مسابقات علمي مرتبط با مهندسي پزشكي بصورت فصلي: بمنظور فعال كردن شاخههاي دانشجويي مسئوليت طرح سوال، ارزيابي پاسخها و امتيازدهي در هر فصل بعهده يك شاخه دانشجويي باشد.
و- انجام ساير فعاليتها و در راستاي تحقق اهداف انجمن بنا به پيشنهاد هيئت مديره انجمن مهندسي پزشكي ايران.
2-2. شاخه دانشجويي گزارش مدوني از فعاليتهاي خود را بصورت ساليانه و در صورت نياز بصورت ادواري بمنظور تمديد مجوز به كميته دانشجويي انجمن ارائه نمايد. اين گزارش توسط كميته بررسي و در صورت احراز شرايط لازم مجوز فعاليت شاخه دانشجويي بمدت يكسال تمديد میشود.
تبصره: در هر سال بر حسب فعاليتهاي انجام شده توسط هر شاخه دانشجويي و با توجه به گزارشهاي دريافتي (موضوع بند 2-4)، بودجهاي در اختيار شاخههاي دانشجويي قرار ميگيرد.
2-3. بمنظور ايجاد فضاي رقابت علمي بين شاخههاي دانشجويي مختلف بر اساس مواردي از جمله تعداد اعضای شاخه دانشجويي، تعداد افرادي كه در انجمن عضو شدهاند و فعاليتهاي انجام شده از جمله برگزاري نشستهاي علمي و فعاليت در تالارهاي گفتمان انجمن به هر شاخه دانشجويي امتيازي تخصيص داده خواهد شد. از اين امتيازدهي براي انتخاب و تقدير از شاخه دانشجويي نمونه بصورت ساليانه استفاده خواهد شد.
تبصره: مبناي امتيازدهي گزارشهاي ارسالي توسط هر انجمن (موضوع بند 2-4) خواهد بود كه حداكثر تا 15 آبان ماه هر سال بايد ارائه شود.
2-4. بمنظور تشويق فعاليتهاي انجام شده در زمينه مهندسي پزشكي از پروژههاي برتر اعضای شاخه دانشجويي تقدير بعمل خواهد آمد و اين پروژههاي از طريق خبرنامه و سايت انجمن مهندسي پزشكي معرفي خواهند شد.
3) شرايط تأسیس شاخه دانشجويي
3-1. به منظور تأسیس شاخه دانشجويي انجمن در يك دانشگاه يا مركز آموزش عالي معتبر ميبايست درخواستي با امضاي حداقل 11 عضو دانشجويي كارشناسي يا تحصيلات تكميلي و حداقل 1 عضو پيوسته انجمن كه عضو هيات علمي آن دانشگاه يا موسسه آموزش عالي بوده و در زمينه مهندسي پزشكي و يكي از زمينههاي مرتبط با آن فعاليت میکنند به كميته دانشجويي انجمن ارسال شود.
تبصره: براي دانشگاه يا مركز آموزش عالي كه فاقد مقطع كارشناسي است، حداقل 7 عضو دانشجوي تحصيلات تكميلي و حداقل 1 عضو پيوسته انجمن كه عضو هيئت علمي آن دانشگاه يا موسسه آموزش عالي باشد كفايت ميكند.
3-2. به همراه در خواست ارسالي ميبايست اطلاعات عمومي مربوط به آن دانشگاه يا مركز آموزش عالي و نيز اطلاعات مرتبط با فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي در زمينه مهندسي پزشكي به كميته دانشجويي انجمن ارائه شود.
3-3. كميته دانشجويي پس از بررسي درخواست ارسالي از طريق عضو پيوسته مذكور در بند 3 و در صورت احراز شرايط لازم پيشنهاد تأسیس شاخه دانشجويي انجمن را به هيآت مديره انجمن ارسال و پس از تاييد هيئت مديره انجمن به عضو پيوسته شاخه مربوطه بصورت كتبي ابلاغ ميكند.
4) ساختار تشكيلاتي شاخه دانشجويي
4-1. هر شاخه دانشجويي با نام خاص خود كه با نام دانشگاه يا مركز آموزش عالي وابسته به آن و انجمن مهندسي پزشكي ايران مرتبط است مشخص میشود.
4-2. اعضاي شاخه دانشجويي بايستي از اعضاي دانشجويي انجمن انجمن مهندسي پزشكي و از دانشجويان آن دانشگاه و يا موسسه آموزش عالي باشند.
تبصره- دانشجوياني كه زمان فراغت از تحصيل آنها كمتر از يكسال است ميتوانند در عضويت شاخه دانشجويي باقي بمانند.
4-3. شاخه دانشجويي انجمن توسط يك كميته اجرايي مركب از 3 تا 5 عضو تحت نظر عضو پيوسته مرتبط با شاخه انجمن اداره شود كه با اكثريت آراي حداقل دو سوم اعضاي آن شاخه، براي مدت يكسال انتخاب ميشوند. كميته اجرايي مركب از رئيس، معاون، خزانهدار و سايرين بعنوان عضو است و وظيفه هدايت فعاليتهاي شاخه دانشجويي را زير نظر عضو پيوسته برعهده دارد.
4-4. انتخاب اعضاي كميته اجرايي جديد ميبايست قبل از اتمام دوره يكساله و در جلسه عمومي شاخه دانشجويي كه به دعوت كميته اجرايي حاضر تشكيل میشود؛ انجام شود.
4-5. كميته اجرايي شاخه دانشجويي از اختيارات لازم براي تصويب آييننامههاي مورد نياز با رعايت اساسنامه شاخه دانشجويي با اكثريت آراء برخوردار است.
5) زير شاخه دانشجويي
5-1. مجموعه اي از اعضاي يك شاخه دانشجويي كه در زمينه خاصي از مهندسي پزشكي نظير باليني، بيوالكتريك، بيومكانيك و بيومواد يا هر زمينه مرتبط ديگر فعاليت ميكنند ميتوانند در صورت احراز شرايط لازم يك زير شاخه تخصصي تشكيل دهند.
5-2. حداقل تعداد اعضاي يك زير شاخه دانشجويي 5 نفر است.
5-3. لازم است زيرشاخه دانشجويي به همراه اهداف مورد نظر آن كه به امضاي 5 عضو دانشجويي آن و حداقل يك نفر عضو پيوسته مرتبط با شاخه انجمن مهندسي پزشكي ايران رسيده باشد به منظور اطلاعرساني به مسئول شاخه دانشجويي ارسال شود.
6) شرايط انحلال شاخه دانشجويي
هيئت مديره انجمن مهندسي پزشكي ايران ميتواند بنا به درخواست عضو پيوسته آن شاخه و يا در صورت عدم فعاليت شاخه دانشجويي و يا عدم ارسال گزارش ساليانه با پيشنهاد مسئول شاخه دانشجويي، شاخه دانشجويي را منحل كند و اعضاي آن شاخه مكلف هستند پس از اعلام كتبي مسئول شاخه دانشجويي از هرگونه فعاليت با اين نام خودداري نمايند و حداكثر بعد از ابلاغ نسبت به تسويه حساب مالي اقدام نمايند.
7) اين دستورالعمل مشتمل بر 7 ماده و 3 تبصره در تاريخ 26/10/1387 به تصويب هيئت مديره انجمن مهندسي پزشكي ايران رسيد و از تاريخ تصويب براي تمام شاخههاي دانشجويي (مصوبها و متقاضيها) لازمالاجرا است.